Ana içeriğe atla

Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkelerde Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği

Bu faaliyetle, yükseköğretim öğrencilerinin ve personelinin programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde yer alan bir yükseköğretim kurumunda eğitim alarak farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını arttırmaları amaçlanır. Bu fırsat, yükseköğretim öğrencilerinin ve personelinin yurtdışında bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmelerine imkân sağlar.

Bu faaliyet ile yükseköğretim öğrenci ve personeline diğer bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunulmaktadır. Faaliyetin temel amaçları yükseköğretim öğrencilerinin kişisel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini desteklemek, yükseköğretim kurumlarında çalışan personelin mesleki gelişimini desteklemek ve yükseköğretim kurumlarının kapasitelerini ve uluslararası boyutunu geliştirmek olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak, faaliyet, bilgi-beceri ve davranış gibi yeterliliklerin edinilmesi konusunda bireylerin desteklenmesi, yabancı dil alanındaki yetkinliğin güçlendirilmesi, farklı kültür ve ülkeler hakkında farkındalığının ve anlayışın arttırılması, Avrupa vatandaşlığı duygusunun geliştirilmesi, uluslararası iletişim ağlarının oluşturulması, yurt dışında geçen öğrenim dönemlerinde kazanılan yeterliliklerin tanınmasının sağlanması gibi amaçlara da hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır. Bu faaliyet altında iki tür hareketlilik bulunmaktadır: Öğrenci Hareketliliği: Ülkemizden programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelere, programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerden ülkemize yükseköğretim öğrencilerinin öğrenim ve staj yapma amacı ile hareketliliğidir. Personel Hareketliliği: Akademik personelin programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde bir yükseköğretim kurumunda ders vermesi ve akademik/idari personelin programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde bir yükseköğretim kurumunda eğitim alması faaliyetidir.

PROJE DETAYLARI

Ulusal başvuru merkezli bir projedir.

Projeye 50 farklı ülkedeki 71 farklı Üniversite ortağımız ile başvurulmuştur.

Projesi hibelendirilen 113 Üniversite arasında en çok bütçeyi alan 6. Üniversite konumundayız.

Projesi sonuçlanan 113 Üniversite arasında en çok ülke ile bütçelendirilen 9. Üniversite konumundayız.

Bu proje türüne,

  • 2020 Başvuru Yılında 15.000 Euro,
  • (2021 yılında pandemi dolayısıyla başvuru alınmadı.)
  • 2022 Başvuru Yılında 82.000 Euro,
  • 2023 Başvuru Yılında 201.360 Euro bütçe alındı.

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü, KA171 Projesine katkısı pozitif sonuçlanan Teknoloji Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sapanca Turizm MYO, Pamukova MYO ve Denizcilik MYO Koordinasyonu ile yürütecektir. 

ORTAKLARIMIZ VE PROJE BÜTÇESİ

(Hibe sözleşmesi imzalandığında 22 ülkedeki Üniversite ortaklarımız ve bu Üniversitelere ayrılan bütçelerin verisi tablo şeklinde bu bölümde paylaşılacaktır.)

 

GÖREV BÖLGE KURUM ÜLKE BÜTÇE
YÜRÜTÜCÜ Program Ülkesi SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye 201.360 Euro (Toplam)
YARARLANICI     Bangladesh  
YARARLANICI     Maldives  
YARARLANICI     Mongolia  
YARARLANICI     Albania  
YARARLANICI     Bosnia and Herzegovina  
YARARLANICI     Kosovo  
YARARLANICI     Montenegro  
YARARLANICI     Azerbaijan  
YARARLANICI     Georgia  
YARARLANICI     Republic of Moldova  
YARARLANICI     Ukraine  
YARARLANICI     Algeria  
YARARLANICI     Jordan  
YARARLANICI     Morocco  
YARARLANICI     Palestine  
YARARLANICI     Tunisia  
YARARLANICI     Paraguay  
YARARLANICI     Peru  
YARARLANICI     Uruguay  
YARARLANICI     New Zealand  
YARARLANICI     Ethiopia  
YARARLANICI     South Africa