Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği - Staff Mobility for Staff Training (STT)
Personel eğitim alma hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları personel eğitim alma faaliyeti kapsamında uygun faaliyet olarak değerlendirilmemektedir.
Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumuna ya da ilgili bir kuruluşlara gidebilmesi de mümkündür. Eğitim almak üzere gidilecek kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri, ticaret odaları ve birlikleri, okul, vakıf, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, kariyer rehberliği sağlayan kuruluşlar, profesyonel danışma ve rehberlik kuruluşları, yükseköğretim kurumları ve Erasmus+ Program Rehberinde belirtilen diğer kuruluşlar olabilir. Bu çerçevede, uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her tür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dâhil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir. Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training - Mobility Agreement) eğitim alma programının gün bazında belirtilmesi gerekir.
HAREKETLİLİK SÜRECİ
Erasmus Programı kapsamında AB Üniversitelerine gidecek İdari Personelimizin, Rektörlüğümüze gönderilecek Resmi Yazı ekinde aşağıda (A) bildirilen evrakları eksiksiz olarak hazırlayıp eklemesi gerekmektedir:
A. Yurt Dışına Gitmeden Evvel Hazırlanması Gereken Evraklar:
1. Ders Planı (1 tanesi Dış İlişkiler Ofisine, 1 tanesi Yurt Dışındaki Misafir olunacak Üniversite veya kuruma, 1 tanesi de Personelimizde kalacak şekilde hazırlanacak 3 adet orijinal imzalı ve mühürlü Ders Planı)
2. Davet Mektubu
4. Kimlik ve Pasaport Fotokopisi
5. Ziraat Bankası € (EURO) Hesap Cüzdanı Fotokopisi
6. İdari Personel Bilgi Formu
7. Rektör Oluru, Enstitü/Fakülte/M.Y.Okulu/Üniversite Yönetim Kurulu Kararı sureti ve birime verilen dilekçe fotokopisi
8. Ekte yer alan hibe sözleşmesinin 1. sayfasının doldurulup, 3. sayfasının imzalanması. (2. sayfa koordinatörlükte doldurulacaktır.)
Yurt Dışındaki Üniversite'de Erasmus Faaliyetlerini tamamlayan Personellerimizin, aşağıda (B) belirtilen evrakları hazırlayarak Dış İlişkiler Şube Müdürlüğüne Teslim etmeleri gerekmektedir:
B. Yurt Dışına Gidip Geldikten Sonra Hazırlanması Gereken Evraklar:
1. Katılım Sertifikası/Teyit Belgesi (İmzalı ve Mühürlü olacak şekilde ve kaç gün ders alındığı belirtilmiş olmalı)
2. Pasaport Kimlik Sayfası ve Girişi Çıkış Mühürlerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi veya E-devletten alınmış "Yurda giriş-çıkış belgesi"
3. Personel Faaliyet Rapor Formu Beneficiary Module aracılığı ile faaliyet bitiminde sistemimize kayıtlı e-postanıza online olarak gelir, faaliyet bitimini takip eden 15 gün içerisinde sistem üzerinden düzenlenmesi gerekmektedir. Online döküman ofisimize ulaşmadığı sürece nihai ödeme gerçekleştirilemez.
Önemli Not: Hibe ödemesinin tamamı normal şartlarda personel yurt dışına çıkmadan önce tek seferde %100 olarak yapılmaktadır. Faaliyetin gerçekleştirilmediği tespit edildiği takdirde faaliyet için verilen hibe personelden geri alınmaktadır.