Değerli öğrencilerimiz,

Her yıl olduğu gibi yapılmasını planladığımız Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri başvuruları, bu sene de online olarak gerçekleşecektir. Tahmini online başvuru tarihleri sitemiz öğrenim hareketliliği sekmesi altında belirtilmektedir.

Covid-19 Pandemisi sebebiyle içinde bulunduğumuz belirsizlikler ve ülkemiz bakanlıkları tarafından alınacak tedbir kararları gereğince Erasmus Yabancı Dil Sınavı yapılamayabilecek olup, öğrencilerimizin bu konuda hazırlıklı olması gerekmektedir. Erasmus Yabancı Dil Sınavının yapılamayacağı durumda, aşağıda belirtilmiş ve YÖK tarafından geçerliliği olan yabancı dil belgelerinden herhangi biri var ise; bu dil puanınızın İngilizce olması  ve staj hareketliliği için yeterli dil puanı olan 50 (A2) ve üzeri, öğrenim hareketliliği için yeterli dil puanı olan 65 (B1) ve üzeri şartını da sağlıyorsa, tercihinize bağlı olarak başvuru panelinde bulunacak olan dil belgesi alanına bu belgenizi yükleyebileceğiniz ekran açılacaktır.

• YÖKDİL-KPDS-ÜDS-YDS-EYDS puanları ile eşdeğerliği kabul edilen sınav sonuç belgeleri (CPE, CAE, TOEFL iBT, PTE Akademik)*
  • SUBÜ Yabancı Diller Yüksek Okulundan Hazırlık Sınıfı bitirme, SAYEM (SUBÜ Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) ingilizce kurs bitirme belgesi ve/veya İngilizce dersi muafiyet dil puanını gösterir bir dil belgeniz,
  • Versant belgeniz (2 yıl geçerliliği bulunmaktadır)

Her ihtimale karşı koordinatörlüğümüz aşağıdaki seçenekleri değerlendirmektedir. Bu hususta öğrencilerimizin olası senaryolar karşısında hazırlıklı olması gerekmektedir.

1. Erasmus Başvuruları ve Yabancı Dil Sınavı ve/veya Yabancı dil belgesi beyanı olağan tarihler içerisinde yapılır. Öğrenciler öğrenim hareketliliği için en erken 2021 güz dönemi faaliyete katılabilir.
  2. Erasmus Başvuruları ve Yabancı Dil Sınavı ve/veya Yabancı dil belgesi beyanı olağan tarihler içerisinde yapılır. Öğrenciler öğrenim hareketliliği için en erken 2021 bahar dönemi faaliyete katılabilir.
  3. Erasmus Başvuruları ve Yabancı Dil Sınavı ve/veya Yabancı dil belgesi beyanı ileri tarihte yapılır. Öğrenciler öğrenim hareketliliği için en erken 2021 bahar dönemi faaliyete katılabilir.

* İngilizce için eşdeğerliği kabul edilen sınavların (CPE, CAE, TOEFL iBT, PTE Akademik) eşdeğer olduğu KPDS-ÜDS-YDS puanları için bakınız;