Özbekistan Cumhuriyeti’nin iki üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol imzalanan üniversiteler arasında Taşkent Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TITU) ile Taşkent Ekonomi ve Pedagoji Enstitüsü (TIEP) yer aldı. Protokoller SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, TITU Rektörü Dr. Şevket Murtazayeviç Mavlanov ve TIEP Rektörü Prof. Dr. Shakarboy Janikulov tarafından imza altına alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK, rektör yardımcımız Prof. Dr. Ali Fuat BOZ, Erasmus Kurum Koordinatörümüz Doç. Dr. Engin CAN'ın da bulunduğu karşılama ekibimiz değerli Özbek ziyaretçilerimize üniversitemizi tanıttı ve ziyaretçilerimize hediyelerini takdim etti.

Ziyaret sırasında, ekip üniversitemizin modern derslikleri ve donanımlı stüdyolarını detaylı bir şekilde inceledi. Bu ziyaret, iki üniversite arasında iş birliği ve bilgi alışverişinin güçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.