KA131 Eğitim Alma Hareketliliği

1. Eğitim alma hareketliliğine,

A. Ders verme yükümlülüğü tanımlanmamış akademik personeller,

B. Ders verme yükümlülüğü tanımlanmış idare görevi olan akademik personeller (başvuru esnasında idare görev yazısının eklenmesi şartıyla)

C. İdari ve sözleşmeli personeller başvurabilmektedir.

1. Uygun faaliyete başvurmak ön şart olarak kabul edilmektedir. Sehven Ders Verme Hareketliliğine başvuran personelin başvurusu Eğitim Alma Hareketliliği başvurusuna aktarılmamaktadır. Bu durumda başvuru geçersiz sayılmaktadır.

2. Mevcut hibenin en az %30’u araştırma görevlilerinin yararlanması için ayrılmış olup bu kişilerin değerlendirilmesi ayrı bir liste halinde yapılmaktadır.

3. Belirlenen hiçbir ölçütün pozitif veya negatif etkisi 20 puandan fazla olamaz.

4. İki aday arasında toplam puanın eşit olması halinde yabancı dil puanı yüksek olan adaya, yabancı dil puanının da eşit olması durumunda hizmet yılı yüksek olana öncelik verilmektedir.

5. Hareketlilikten faydalanacak personellerin programdan azami düzeyde istifade etmesini sağlamak amacıyla, kurumumuza tahsis edilen hibe miktarının potansiyel yararlanıcıları göndermekte yetersiz kalması durumunda, hibeyi adil olarak; bölüm, gidilen ülke, cinsiyet dengesi gözeterek veya daha önce hareketlilik faaliyetinde bulunmamış bölüme pozitif ayrımcılık yaparak, fakülte ve/veya bölümlerin anlaşma sayısı oranını ve fakülte ve/veya bölümlerin performansını dikkate almak suretiyle yükseköğretim kurumu içerisinde kontenjan ayrılması uygulanabilmektedir. Fakülte/bölümlerden belirlenen kontenjan dâhilinde başvuru olmaması veya seçilen personellerin vazgeçmeleri durumunda açıkta kalan kontenjanlar başka fakülte/bölümlere yine adil ve şeffaf bir şekilde dağıtılabilmektedir.

Puanlandırma Kriterleri:

Taban Puan

20 Puan

Hareketliliğe başvuran personellerimizin taban puanına Üniversitemiz bünyesinde çalıştıkları toplam hizmet yılının 2 katı kadar ilave puan uygulanmaktadır.

Çalışma yılı sayısı x 2

Hareketliliğe başvuran personellerimizin taban puanına Üniversitemiz dışında çalıştığı kurumlardaki çalıştıkları toplam hizmet yıllarının 0.75’i kadar ilave puan uygulanmaktadır.

Çalışma yıl sayısı x 0.75

Türkiye’de yapılan ÜDS/KPDS/YDS/YÖKDİL gibi sınavlardan alınmış dil belgesi dışında belge beyan eden akademik personelin dil puanı ÖSYM’nin hazırlamış olduğu Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Tablosuna göre, sınav sonuç belgesindeki dil notunun 0.2 katsayı ile çarpılmasıyla hesaplanmaktadır.  (https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/EsdegerlikTablosu25022016.pdf)

• Eğitim dili %100 İngilizce olan programlardan mezun personelin ilgili diploma belgesini ibraz ederek dil belgesi ibraz etmemesi durumunda dil notu 70 olarak kabul edilmektedir. Yabancı dil belgesi beyan edilmesi durumunda ise belgede yer alan not değerlendirmeye alınmaktadır.
  • SUBÜ’de ders vermek üzere istihdam edilen ve faaliyetten yararlanmak amacıyla başvuran ve anadili Avrupa Birliği dillerinden olan yabancı uyruklu personelin yabancı dil notunu gösterir belge beyan etmemesi durumunda yabancı dil notu 80 olarak kabul edilmektedir. Yabancı dil belgesi beyan edilmesi durumunda ise belgede yer alan not değerlendirmeye alınmaktadır.

Dil puanı x 0.20

Personel hareketliliğinde ulusal öncelikler gereğince, daha önce hareketliliğe hiç katılmamış personele ve daha önce hareketliliğe hiç katılmamış birimlere öncelik verilmesi prensibi benimsenmektedir. Bu nedenle daha önce hareketlilikten yararlananların değerlendirme puanlarından her bir katılım için -10 puan eksiltme uygulanmaktadır.

-10 Puan

Hareketliliğe hiç katılmamış olan akademik personelin taban puanına +15 puan; hareketliliğin hiç yapılmadığı bölümdeki akademik personelin taban puanına +10 puan eklenmektedir ve bu şekilde programdan faydalanmamış akademik personele ve bölüme öncelik taşınır.

Maks. 20 Puan

Erasmus+ kapsamında gelen öğrenciye İngilizce ders veren personele yalnızca verilen ders sonrası açılan başvurular için +5 puan eklenmektedir.

5 Puan

Erasmus+ kapsamında başvurular esnasında aktif olarak Koordinatörlüğün idari süreçlerinde yer alan personele +5 puan verilmektedir.

5 Puan

Erasmus+ kapsamında öğrenim ve staj hareketlilikleri için ikili anlaşma yapan personele, anlaşma başına Erasmus El Kitabı 1. Grup Ülkeleri için +10 puan, 2. Grup Ülkeleri için +6 puan, 3. Grup Ülkeleri için +3 puan verilecektir.  Üniversitemizin anlaşması bulunmayan program ülkelerinde yer alan bir üniversite ile anlaşma yapan personele ise +15 puan eklenmektedir. Anlaşma yapıldıktan sonraki başvurularda kullanılmak üzere; her anlaşma için 1 defaya mahsus ilave puan uygulaması yapılmaktadır.

Maks. 20 Puan

Engelli personele +10 puan eklenmektedir. (Belgelendirilmek koşulu ile)

10 Puan

Afetzede Personele (Kendileri veya 1. derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar) +5 Puan eklenmektedir. (Belgelendirilmek koşulu ile)

5 Puan

Gazi personel ile şehit ve gazi yakını personele +10 puan eklenmektedir. (Belgelendirilmek koşulu ile)

10 Puan

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi kapsamında Yapay Zekâ ile ilgili faaliyetler yürütmüş olan adaylara +5 puan eklenmektedir. (Belgelendirilmek koşulu ile)

5 Puan

Taahhüt ettiği tarihlerde hareketlilikten mücbir sebep olmaksızın feragat eden personelden bir sonraki yıl -10 puan eksiltme uygulanmaktadır.

-10 Puan