Değerli öğrencilerimiz,

2022-2023 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvuruları alınacaktır. Bu çağrı 2021-1-TR01-KA131-HED-000003192 ve Ulusal Ajansa başvurusu yapılacak olan 2022-1-TR01-KA131-HED-** projeleri için açılmıştır.

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü konu ile ilgili birçok toplantı yapmıştır. Toplantı kayıtlarına instagram hesabımızdan ulaşabilirsiniz. (@subu_erasmus_ofisi)

Detaylı bilgiler aşağıda belirtilmiş olduğundan lütfen başvuracağınız hareketlilik türüne göre duyuruda paylaşılan ekleri ve ilanı dikkatli bir şekilde okuyunuz!

Bu ilan kapsamında başvuru yapmak isteyen öğrencilerimiz, 24 Ocak – 20 Şubat 2022 tarihleri arasında degisim.sabis.subu.edu.tr adresinden, online olarak başvuru yapabilirler.

Posta yoluyla veya ofise şahsen başvuru yapmak isteyen öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir.

Başvurular sonunda güz dönemi ortalamaları Genel Akademik Not Ortalamanıza katılarak, nihai not ortalamanız belirlenecektir.

2022-2023 akademik yılında Erasmus+ Öğrenim ve/veya Staj Hareketliliği programlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için başvuru ve seçim sürecini gösteren tarihlere aşağıdaki takvimden ulaşabilirsiniz.

İngilizce Yabancı Dil Sınavı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yapılmaktadır. Hazırlanan sınav tek aşamalı, çoktan seçmeli 80 sorudan oluşmaktadır. Sınavı en geç 80 dakikada çözmeniz beklenmektedir.

Pandemi koşulları devam ettiği sürece, hareketliliğe hak kazanan öğrencilerin, hareketlilikleri başlamadan önce mutlaka en az 2 doz Biontech aşısı olmuş ve aşı kartını oluşturmuş olması gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri:

24 Ocak – 20 Şubat 2022

Yabancı Dil Sınavı (İngilizce):

02 Mart 2022 (Çarşamba)

Değerlendirme Puanları Sonuçlarının İlanı:

07 Mart 2022

İtiraz için Son Tarih:

08 Mart 2022

Tercih İşlemleri:

09 – 11 Mart 2022

Yerleştirme İşlemleri Sonuç Açıklama Tarihi:

18 Mart

Feragat Dönemi:

19 Mart – 25 Mart 2022

Asgari şartları sağlayan öğrenciler her iki hareketlilik türüne de aynı anda başvuru yapabilmektedir. Ancak, iki hareketlilik türüne de başvuran öğrencilerden tercih ettikleri hareketlilik türüne ''-10 puan'' eksiltme uygulanmaktadır. Bu durumdaki öğrencilerin aşağıdaki google formunu doldurmaları gerekmektedir. Aksi takdirde puan eksiltme staj hareketliliğinden uygulanacaktır.

E-Form için tıklayınız!

Ab                       Subü                       Ua