UBESK

Erasmus+ KA108, UBESK Konsorsiyum projemiz kapsamında ortaklarımızla genel durum değerlendirmesi toplantısı yapılmış, bugüne kadar yapılan faaliyetlerin durum değerlendirmesinin ardından bir sonraki toplantıya kadar atılacak adımlar belirlenmiş ve gelecek çalışmalar takvimlendirilmiştir. Projemiz kapsamında,

Yükseköğrenim kurumlarının uygulamalı bilimler fakülteleri ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin teorik öğrenimlerini uluslararası piyasa ve sektör deneyimi ile buluşturarak yerinde öğrenmenin teşvik edilmesi ile akademik ve idari personellerinin uygulamalı bilimler konusunda araştırmalar yapması ve ülkemizde Uygulamalı Bilimler literatüründe var olan boşluğu doldurma konusunda katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Bu bağlamda, Covid-19 Pandemisi nedeniyle zorunlu olarak ara verilen hareketliliklere; belirli kontenjan dahilinde öğrencilerimizin 2-3 ay staj, öğretim elemanlarımızın 4 gün süreyle eğitim alma hareketlilik faaliyetlerinden faydalandırılması için çalışmalarımıza hız verilmesine karar verilmiştir. Yakın bir zamanda, başvuru ilanına çıkılacaktır.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Erasmus Koordinatörlüğü