Değerli öğrencimiz,

AB üye ülkelerindeki eğitim veya staj programına kabul almış okulumuz öğrencilerinin vize işlemlerinde ücretsiz danışmanlık başvurusu için subu@vizem.net

Erasmus, öğrenci ve Araştırma Görevlileri için vize başvuru prosedürleri, şartlar ve gerekli vize evrakları ve başvuru merkezleri ülkeden ülkeye göre değişmektedir.

90 günden uzun süreli vize başvuruları için ikamet iline göre hangi merkezler aracılığı ile başvuruların yapılabileceği bilgilerine aşağıda yer verilmektedir

Ülke

Başvuru Merkezi

Faydalı Linkler

Polonya Halk Cumhuriyeti

İkamet iline göre bölge ayırımı bulunmaktadır. İstanbul ili Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetkisi içerisinde. Başvurular İzmir, İstanbul, Gaziantep, Trabzon VFS başvuru merkezleri üzerinden yapılabilmektedir.

(2023 dönemi için Randevular yoğunluktan dolayı çağrı merkezini arayarak yapılabilmektedir).

Polonya Vize İşlemleri

Macaristan Demokratik Cumhuriyeti

İkamet iline göre bölge ayırımı bulunmamaktadır..

Adresi üzerinden online olarak oturum izni randevusu alınarak İstanbul As Visa başvuru merkezinden parmak izi işlemleri ve gerekli evrakların beyanı ile başvuru tamamlanmaktadır.

Macaristan Vize İşlemleri

Portekiz Cumhuriyeti

Uzun süreli D tipi vize başvuruları için doğrudan Portekiz Ankara Büyükelçiliği'ne başvuru yapılması gerekmektedir.  sconsular.ankara@mne.pt adresine e-mail atılarak randevu alınabiliyor.

Portekiz Vize İşlemleri

İspanya Krallığı

İkamet iline göre bölge ayrımı bulunmaktadır. İstanbul ili İspanya İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanı içerisinde. Randevular BLS İstanbul web sitesi üzerinden alınıyor.

İspanya Vize İşlemleri

İtalya Cumhuriyeti

İkamet iline göre bölge ayrımı bulunmaktadır. İstanbul ili İtalya İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanı içerisinde. Başvurular İstanbul, Bursa ve Trabzon’daki İdata başvuru merkezleri üzerinden yapılabilmektedir. Randevular İdata’dan online olarak alınmalıdır.

İtalya Vize İşlemleri

Almanya Federal Cumhuriyeti

İkamet iline göre bölge ayrımı bulunmaktadır. İstanbul ili Almanya İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanı içerisinde. Başvurular İstanbul ve Bursa’daki İdata başvuru merkezleri üzerinden yapılabilmektedir.. Randevular İdata’dan online olarak alınmalıdır.

Almanya Vize İşlemleri

Romanya Sosyalist Cumhuriyeti

İkamet iline göre bölge ayrımı bulunmaktadır. İstanbul ili Romanya İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanı içerisinde. Başvurular doğrudan Başkonsolosluk tarafından kabul edilmektedir.

Randevular, online başvuru yapılıp dış temsilcilikten onay maili alındıktan sonra e-mail ile konsolosluk tarafından verilmektedir.

Romanya Vize İşlemleri

Çek Cumhuriyeti

İkamet iline göre bölge ayrımı bulunuyor. İstanbul ilinden Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapılması gerekmektedir. Randevular visa_istanbul@mzv.cz adresine e-mail atarak alınabilmektedir.

Çekya Vize İşlemleri

Litvanya Cumhuriyeti

Başvurular, ikamet iline göre bölge ayrımı olmadan VFS başvuru merkezlerine yapılabilmektedir. Online form doldurma işleminden sonra VFS’den randevu alınabilmektedir.

Litvanya Vize İşlemleri

Belçika Krallığı

İkamet iline göre bölge ayrımı bulunmaktadır. İstanbul ili Belçika İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanı içerisinde bulunmaktadır. İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Antalya VFS başvuru merkezlerinden online randevu alarak başvuru yapılabilmektedir.

Belçika Vize İşlemleri

Yukarıda bulunan ve diğer tüm ülkeler için danışma hattından okulumuz öğrencisi olduğunun bilgisi verilerek ücretsiz; başvuru formu doldurma, niyet mektubu hazırlama ve başvuru dosyası hazırlama hizmetleri alınabilir.