Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü ile MEYOK Koordinatörlüğü işbirliğinde Üniversitemiz akademik personeline yönelik Erasmus KA171 Uluslararası Kredi Hareketliliği (ICM) ve KA2 Projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. MEYOK Koordinatör Yardımcımız Prof. Dr. Fatih SÖNMEZ Hocamızın yaptığı başkanlıkta Erasmus Koordinatör Yardımcımız Öğr. Gör. Koray CANTEZ Erasmus KA171 ve KA2 projeleri hakkında genel bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Toplantıda, KA171 ve KA2 projeleriyle ilgili detaylı bilgi, proje başvurularındaki öncelikli bölge ve ülkeler, yeni Erasmus+ projelerindeki değişiklikler, imkanlar ve hibe destekleri, projelerin tanıtım formu, kalite ve değerlendirme kriterleri ile projelerle ilgili deneyim paylaşımında bulunuldu. Avrupa Komisyonu 2024 Çağrısı ve Erasmus+ kapsamında Ortak Ülkeler ile Hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim öğrenci ve personeline diğer bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan bir faaliyet türü olan KA171 projeleri için ise başvuru süreci başlamış olup, 2024 Şubat ayında sona ereceği ifade edildi.