Değerli öğrencilerimiz,

11.05.2020 tarihinde yayınladığımız duyuruda da belirttiğimiz gibi Erasmus faaliyetleri bir sonraki duyuruya kadar durdurulmuştu. Ulusal Ajans ve Yüksek Öğretim Kurumunun almış olduğu karar ile hareketlilikler aktüel haliyle yalnızca çevrimiçi gerçekleştirilebilmektedir.  Yüz-yüze/yerinde eğitim için henüz herhangi bir karara varılmamış, koordinatörlüğümüze yapılacak bilgilendirme akabinde öğrencilerimiz bilgilendirilecektir.  Erasmus öğrenim/staj hareketliliklerin karşı kurumun olanakları ve ülkelerin Covid-19 sebebiyle belirsiz olan politikaları doğrultusunda yapılabileceği unutulmamalıdır.  Dolayısıyla Öğrenim/staj hareketliliklerinize (güz/ilk dönem için) başlayacağınız güne kadar Ulusal Ajans ve YÖK tarafından alınacak kararlar doğrultusunda hareketliliğiniz yalnızca çevrimiçi/uzaktan yapılabilir, çevrimiçi/uzaktan başlayıp yüz-yüze/yerinde eğitim olarak devam edebilir veya yalnızca yüz-yüze/yerinde eğitim olarak karşı kurumda gerçekleştirilebilmektedir.

Kurumumuz sanal/çevrimiçi hareketlilik süresi boyunca hibe ödemesi yapamayacak fakat öğrenimin/stajın fiziksel eğitime dönmesi sonucu döndürülen tarihten itibaren hibe ödemesi gerçekleştirebilecektir.  Açıklanan bu karar sonucu ofisimize 1.grup evrakları teslim eden öğrencilerimizin vize yazıları 5 iş günü içerisinde kendilerine üniversitemizin öğrenci uzantılı mail adresleri üzerinden iletilecektir.

Öğrenim ve Staj hareketlilikleri Evrak Son Teslim Tarihleri

Öğrenci Staj Hareketliliği Davet Mektubu Son Teslim Tarihi: 21.08.2020

Öğrenim Hareketliliği için 2. Grup evrakların, karşı kuruma gitmeden en az 3 hafta önce ofisimize ulaştırması zorunludur. Konsolosluklardan doğan aksaklıkların (Vize kabul işlemlerinin uzaması vb.) durumunda ofisimizin bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Normalleşme süreci çerçevesinde Erasmus Ofisimiz e-mail ve telefonla destek vermenin yanı sıra sizlere destek olabilmek amacıyla randevu sistemine geçmiştir. Online veya yüzyüze görüşme zamanı ayarlamak için lütfen erasmus@subu.edu.tr adresine e-mail göndererek Erasmus Kurum Koordinatörlüğü ile irtibata geçiniz.

En kısa süre içerisinde Covid-19’i aşabilmeyi temenni ediyoruz.