ECHE, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının program ve ortak ülkelerle uluslararası projeler yürütmek ve hareketlilik gerçekleştirmek üzere bir araya gelmelerine imkân sağlayan bir beyannamedir. Yükseköğretimde kalite arttırmayı, kurumların birbirleri ve iş dünyası ile işbirliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Öğrenci ve personel için yükseköğretim hareketliliklerini organize etmede başarısını ispatlamış kurum ve kuruluşların, Avrupa ve kıtalararası katma değerli faaliyetler yapmalarını teşvik etmek amacıyla tasarlanmış bir belgedir.

Üniversitemize Avrupa Komisyonu tarafından verilen Erasmus Beyannamesi, 2021-27 yılları boyunca program ve ortak ülkelerdeki yükseköğretim kurumları ile öğrenci öğrenim ve staj hareketliliklerinin, akademik ve idari personel eğitim alma ve ders verme hareketliliklerinin ve uluslararası projelere başvuruda bulunabilmelerinin teminatıdır.

Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Engin Can’ ın takdim ettiği ECHE Beyannamesi, üniversitemiz Sayın Rektör’ü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından imzalanmıştır.