ERASMUS+ ORTAK ÜLKELER (KA107) 2021/22 DÖNEMİ ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ÇAĞRISI

KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği ile ilgili detaylı bilgiler için lütfen TIKLAYINIZ.

(Bu çağrı yalnızca Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileri için geçerlidir!)

Proje Yürütücüsü: Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Proje Ortağı: Canadian Institute Of Technology

Proje Merkezi: Arnavutluk

Başvuru Yeri:     Dış İlişkiler Ofisi / Erasmus Koordinatörlüğü
 Başvuru Süresi:     06/10/2021 - 27/10/2021
 Sonuçların Açıklanma Tarihi:     03/11/2021
 Feragat ve İtiraz Süreci:     10/11/2021
 Hareketlilik Bitiş Son Tarih:     31/07/2022

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

BAŞVURU ŞARTLARI:

• Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencisi olmak,
  • En az 2.20 Genel Not Ortalamasına sahip olmak,
  • SUBÜ Hazırlık, Erasmus Koordinatörlüğü tarafından yapılan İngilizce Yabancı Dil Sınavı veya ÖSYM tarafından kabul gören yabancı dil sınavlarından geçerli bir nota sahip olmak,
  • Başvuran öğrencinin yeterli sayıda AKTS kredi ders yükü olması (30 AKTS),
  • Öğrenci, mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam süre 12 ayı geçmemelidir.
  • Kayıt donduran öğrenciler hareketlilikten yararlanamaz.

SEÇİM KRİTERLERİ:

• Genel Not Ortalamasının %50’si ve Yabancı Dil Puanının %50’si alınarak Erasmus+ Genel Başarı Puanı (100 üzerinden) belirlenecektir.
  • Engelli Öğrenciler (engelliliğinin belgelenmesi kaydıyla) için +10 puan, (Engelli öğrenciler için ek hibe imkânı bulunmaktadır.)
  • Şehit ve Gazi yakınları (belgelendirdiği takdirde) için +15 puan,
  • Daha önce gerçekleştirilen her bir Erasmus+ hareketliliği için -10 puan,
  • Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılacaklar için -10 puan,
  • Erasmus+ hareketliliğine hak kazanıp belirtilen feragat süreçleri dışında bu hakkından vazgeçenler için -10 puan uygulanacaktır.
  • Seçim kriterlerini sağlayan her öğrenci hareketlilikten hibesiz olarak faydalanabilir.

BAŞVURU EVRAKLARI:

1. Online Başvuru Formu Çıktısı
  2. Öğrenci işleri onaylı güncel Transkript
  3. Dil Belgesi

*Başvurular şahsen Erasmus Koordinatörlüğüne yapılacaktır.

HİBE ÖDEMESİ:

Erasmus kapsamında Öğrenim Hareketliliği ve Personel Hareketliliğinden faydalanan/faydalanacakların hibesi 2 taksitte ödenir. İlk ödeme olarak, katılımcının gitmesi öngörülen süreye göre hesap edilen toplam hibesinin %80’i verilir. İkinci ödeme ise faaliyet dönemi sonunda, Hareketlilik döneminin sona ermesinden 30 gün önce katılımcının çevrimiçi AB Anketini doldurması için davet edilir. Katılımcının çevrimiçi AB anketini davetin ulaşmasını izleyen 15 gün içinde doldurması mali desteğin geriye kalan kısmının ödenmesini talep etmesi olarak kabul edilir. Hareketlilik sonrasında, tüm belgeler ve imzalar eksiksiz olarak Erasmus Koordinatörlüğü’ne teslim edildiği takdirde %20 hibe ödemesi yapılacaktır.

KONTENJAN     SÜRE       SEYAHAT                HİBESİ        BİREYSEL DESTEK                              (AYLIK)    GEÇERLİ YABANCI          DİL PUANI TÜRÜ
         1 Kişi   1 Dönem          275 €                    700 €           İngilizce

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL İHİYAÇ DESTEĞİ

Erasmus+ Programı, özel ihtiyaç sahibi kesimin programa katılımını teşvik etmektedir. Özel ihtiyacı olan kişi, ek finansal destek olmadığı takdirde kişisel fiziksel durumu, zihinsel durumu veya sağlık durumu, projeye/hareketlilik faaliyetine katılmasına izin vermeyen potansiyel katılımcıdır. Katılımcılar Erasmus Koordinatörlüğümüze bu konu hakkında bilgi alabilir ve talep beyanında bulunabilir.

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ

Personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az 5 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte, faaliyetin geçerli bir faaliyet olarak değerlendirilebilmesi için en az 8 ders saati ders verilmesi zorunludur.

Personel eğitim alma hareketliliği faaliyet süresi seyahat hariç en az 5 iş günü, en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir. Kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması ile gerçekleştirilir. Personel eğitim alma faaliyeti gün tabanlı bir faaliyettir ve sadece ders eğitim alma faaliyeti ile ilgili faaliyet gerçekleştirilen günler (ve üniversitenin kararına bağlı olarak, seyahat günleri için) için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training - Mobility Agreement) eğitim alma programının gün bazında belirtilmesi gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

• Personel hareketliliği gerçekleştirmek isteyen personelin koordinatör kuruluş veya ortak ülke yükseköğretim kurumunda tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve o kurumda fiilen görev yapmakta olan personel olması gerekir.
  • Yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş olan personel için kadro şartı aranmaz, yükseköğretim kurumu ile arasında sözleşme olan personel faaliyetlerden faydalanabilir.
  • Uygulamalı Bilimler Fakültesinde ders veren personel veya idari görev yürüten personel veya iş bu proje yazarlığında katkı sağlamış olan personel başvuru yapabilir.

BAŞVURU EVRAKLARI:

1. Online Başvuru Formu Çıktısı
  2. Dil Belgesi

*Başvurular şahsen Erasmus Koordinatörlüğüne yapılacaktır.

SEÇİM KRİTERLERİ:

• İlk kez katılım önceliklendirilir.
  • Yabancı dil bilgisi önceliklendirilir.
  • Ders verme faaliyetinde akademik personel, eğitim alma faaliyetinde idari personel önceliklendirilir.
  • Engelli personel önceliklendirilir.
  • Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel önceliklerindirilir.(Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katılımcılar için)

HİBE ÖDEMESİ:

KONTENJAN    SÜRE     SEYAHAT            HİBESİ             BİREYSEL DESTEK                                      (GÜNLÜK)     GEÇERLİ YABANCI               DİL PUANI TÜRÜ
        4 Kişi    5 gün         275 €                        180 €              İngilizce