SUBÜ ile Bosna Hersek’in Zenica Üniversitesi arasında ikili iş birliği ve Erasmus+ iş birliği protokolleri imzalandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Bosna Hersek’in Zenica Üniversitesi’ne ziyarette bulunarak üniversitenin 23’üncü kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katıldılar ve yapılabilecek iş birliklerine ilişkin görüşmelerde bulundular. Ziyarette SUBÜ ve Zenica Üniversitesi arasında ikili iş birliği ile Erasmus+ iş birliği protokolleri imzalandı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Zenica Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jusuf Duraković tarafından imza altına alınan protokollerle bilimsel etkileşim, kültürel değişim, ortak Ar-Ge ve akademik çalışmalar yapılabilecek. Ayrıca karşılıklı öğrenci, akademisyen ve idari personel değişimi gerçekleştirilebilecek.

Bosna bizim için çok önemli
Türkiye’nin gönül coğrafyasındaki ülkelerle yakın ilişkiler kurmayı önemsediklerini kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bosna Hersek de bizim için oldukça önemli ve özel bir ülke. Çok uzun yıllara dayanan bir tarih ve gönül birlikteliğimiz var. Aynı medeniyet havzasından besleniyoruz. Düzenlediğimiz son Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı’na Zenica Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jusuf Duraković hocamız da katılmış, bizleri üniversitenin kuruluş yıl dönümü etkinliklerine davet etmiş ve birçok alanda iş birliği yapabileceğimizi ifade etmişlerdi. Bu davet üzerine yaptığımız istişareler neticesinde ilişkilerimizi daha da ileri noktalara taşıyacak iş birliği protokollerini imzaladık. İki üniversitemiz için de hayırlı olmasını diliyorum. Bosna Hersek’in her alanda kat edeceği gelişmeler bizleri de çok mutlu edecektir” diye konuştu.