UBESK Eğitim Konsorsiyumu Proje Kapanış Toplantısı yapıldı

Erasmus programı kapsamında "Uygulamalı Bilimler Eğitim Sisteminin Prensibi" temalı UBESK Eğitim Konsorsiyum Projesinin kapanış toplantısı Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kapanış toplantısının temel amacı, proje faaliyetleri ve elde edilen çıktılar hakkında üst yönetimi bilgilendirmek ve üniversiteler arası iş birliğini daha da kuvvetlendirmekti. Toplantıda, bu iş birliğinin yeni projelerde de devam etmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali KAHRAMAN, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar ÖZKAN, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ramazan ÖZÇELİK, NEU Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Özdal KOYUNCUOĞLU, SUBU Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Engin CAN ve ISUBU Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Nevzat GÜRLEVİK katılım gösterdi.

Proje kapsamında, 11 - 12 Mayıs 2022 tarihlerinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi temsilcileri, Almanya’dan konsorsiyum partneri olan Osnabrück Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni (Hochschule Osnabrück) ziyaret etmiş, uygulamalı bilimler konusundaki modern uygulamalar üzerine bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmuşlardı. Bu ziyaret esnasında katılımcılar, Osnabrück Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin laboratuvar, eğitim birimleri ve kalite kültürüne dair stratejik yapılanmasını yakından inceleme fırsatı buldular.