ERASMUS+ ORTAK ÜLKELER (KA171) 2024/25 DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ ÇAĞRISI

KA171 Uluslararası Kredi Hareketliliği ile ilgili detaylı bilgiler için lütfen TIKLAYINIZ.

(Bu çağrı yalnızca Doktora öğrencileri ilgili bölümleri geçerlidir!)

BAŞVURU TAKVİMİ

Başvuru İlanı: 25.04.2024

Başvuru Tarihleri: 16.05.2024-06.06.2024

Başvuru Adresi: https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr (E-devlet üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılması gerekmektedir.)

Ön Değerlendirme Tarihi: 10.06.2024

İtiraz Süreci:10.06.2024-13.06.2024

Nihai Değerlendirme İlan Tarihi: 14.06.2024

Kontenjanlar

BAŞVURU ŞARTLARI:

• Lisansüstü Enstitüsünde ilgili bölümlerde Doktora öğrencisi olmak,
  • En az 3.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak,
  • SUBÜ Hazırlık, Erasmus Koordinatörlüğü tarafından yapılan İngilizce Yabancı Dil Sınavı veya ÖSYM tarafından kabul gören yabancı dil sınavlarından geçerli bir nota sahip olmak,
  • Öğrenci, mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam süre 12 ayı geçmemelidir.
  • Kayıt donduran öğrenciler hareketlilikten yararlanamaz.

SEÇİM KRİTERLERİ:

• Genel Not Ortalamasının %50’si ve Yabancı Dil Puanının %50’si alınarak Erasmus+ Genel Başarı Puanı (100 üzerinden) belirlenecektir.
  • Engelli Öğrenciler (engelliliğinin belgelenmesi kaydıyla) için +10 puan, (Engelli öğrenciler için ek hibe imkânı bulunmaktadır.)
  • Şehit ve Gazi yakınları (belgelendirdiği takdirde) için +15 puan,
  • Daha önce gerçekleştirilen her bir Erasmus+ hareketliliği için -10 puan,
  • Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılacaklar için -10 puan,
  • Erasmus+ hareketliliğine hak kazanıp belirtilen feragat süreçleri dışında bu hakkından vazgeçenler için -10 puan uygulanacaktır.
  • Seçim kriterlerini sağlayan her öğrenci hareketlilikten hibesiz olarak faydalanabilir.

HİBE ÖDEMESİ:

Erasmus kapsamında Öğrenim Hareketliliği ve Personel Hareketliliğinden faydalanan/faydalanacakların hibesi 2 taksitte ödenir. İlk ödeme olarak, katılımcının gitmesi öngörülen süreye göre hesap edilen toplam hibesinin %80’i verilir. İkinci ödeme ise faaliyet dönemi sonunda, Hareketlilik döneminin sona ermesinden 30 gün önce katılımcının çevrimiçi AB Anketini doldurması için davet edilir. Katılımcının çevrimiçi AB anketini davetin ulaşmasını izleyen 15 gün içinde doldurması mali desteğin geriye kalan kısmının ödenmesini talep etmesi olarak kabul edilir. Hareketlilik sonrasında, tüm belgeler ve imzalar eksiksiz olarak Erasmus Koordinatörlüğü’ne teslim edildiği takdirde %20 hibe ödemesi yapılacaktır.

KONTENJAN     SÜRE           SEYAHAT HİBESİ           BİREYSEL DESTEK (AYLIK)    GEÇERLİ YABANCI DİL PUANI TÜRÜ
         3 Kişi   5 Ay  Uzaklığa göre hesaplanacaktır                     700 €           İngilizce

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL İHİYAÇ DESTEĞİ

Erasmus+ Programı, özel ihtiyaç sahibi kesimin programa katılımını teşvik etmektedir. Özel ihtiyacı olan kişi, ek finansal destek olmadığı takdirde kişisel fiziksel durumu, zihinsel durumu veya sağlık durumu, projeye/hareketlilik faaliyetine katılmasına izin vermeyen potansiyel katılımcıdır. Katılımcılar Erasmus Koordinatörlüğümüze bu konu hakkında bilgi alabilir ve talep beyanında bulunabilir.