Ana içeriğe atla

Sayın Yararlanıcımız,

Sizi 2022 Avrupa Gençlik Yılı - #EYY2022’ nin bir parçası olmaya davet ediyoruz!

Avrupa Komisyonunun teklifiyle 2022 yılı Avrupa Gençlik Yılı (#EYY2022) olarak belirlenmiştir.  Bu yılın, tüm Avrupa çapında gençlerin geniş katılımıyla kutlanması planlanmıştır. Bu çerçevedeki iletişim kampanyası Gençlik ve Spor Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Ajansımızın ortak koordinasyonunda yürütülmektedir.

2022 Avrupa Gençlik Yılının dört temel önceliği bulunmaktadır. Bunlar;

-AB Politikalarının gençlere sunduğu fırsatları vurgulama

-Gençlerin aktif vatandaşlık düzeylerini arttırmak

-Gençlerin faydalanabileceği fırsatların daha iyi anlaşılabilmesini sağlamak

-2019 – 2027 AB Gençlik Stratejisi gençlik politikasının, gençlerle birlikte yaygınlaştırılması ve gençlerin politika yapım süreçlerine dâhil olmasını sağlamak

Bu öncelikler esas alınarak ilgili her ülkede Avrupa Gençlik Yılı hedeflerine yönelik etkinliklerin yapılması beklenmektedir.

Avrupa Gençlik Yılı için yapılabilecek örnek etkinlikler konser, sergi ve film gösterimi, halkın dâhil olduğu bilgilendirme, şenlik, sokak etkinlikleri ve kermesler, karar alıcılarla buluşma faaliyetleri,  radyo veya televizyon programları, farkındalık artırma faaliyetleri,  seminerler, tecrübe paylaşımı toplantıları olarak sayılabilir.

Avrupa Gençlik Yılı kampanyası tüm kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile gençlik gruplarının katılımına açıktır. Yapılacak etkinliklerin etkileri ile kurumsal ve ülke olarak görünürlüğümüzü artırmak için  https://europa.eu/youth/year-of-youth_en adresindeki "Etkinlik Haritası"na kayıt yaptırmak gerekmektedir. Bu kapsamda Avrupa Gençlik Yılı etkinliklerine ilişkin detaylı bilgiler www.ua.gov.tr adresinde yayınlanmış ve Avrupa Gençlik yılına özgü olmak üzere Ek'te yer alan ve https://bit.ly/iletisimkılavuzu adresinden erişilebilecek iletişim kılavuzu hazırlanmıştır.

Söz konusu yıl kapsamında; gençlere erişim için fırsatlar sunan bu tür etkinliklerin siz değerli yararlanıcımız tarafından da yapılmasını arzu ettiğimiz belirtir, aynı zamanda yapılacak etkinliklerin “Etkinlik Haritası”na girişinin elzem olduğunu hatırlatmak isteriz. Sorularınızı eyy2022@ua.gov.tr adresine yazabilirsiniz.

Ayrıca, yapacağınız sosyal medya paylaşımları ve diğer yaygınlaştırma faaliyetlerinizde “İletişim Kılavuzu”nda yer alan etiketlerin kullanılması konusuna dikkat etmenizi arzu eder ve 2022 Avrupa Gençlik Yılınızı kutlarız.