Değerli Personellerimiz,

28.06.2021 - 30.07.2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliklerine yapılan başvuruların sonuçları açıklanmıştır.

Ders Verme Hareketliliği değerlendirme sonuçları için tıklayınız.

Eğitim Alma Hareketliliği değerlendirme sonuçları için tıklayınız.

*Asil olarak seçilen personellerimiz, kabul belgelerini 30.09.2021 tarihine kadar Koordinatörlüğümüzün mail adresine (erasmus@subu.edu.tr) iletmelidir.

Personellerimiz anlaşmalı olduğumuz kurumlardan kabul belgelerini temin edebilirler. Diledikleri takdirde aşağıda yer alan ülkelerin herhangi birinde yerleşik bir üniversite ile görüşüp, kurumlararası anlaşma yapılarak, davet mektubu temin edebilirler. Kurumlararası anlaşma için Koordinatörlüğümüz destek sağlayacaktır.

(Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya,   Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya,   Sırbistan, Slovakya, Slovenya)

ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ KURUMLAR LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Davet Mektubu Temininden Sonra Yapılması Gerekenler

Davet mektubu temin eden ve Erasmus Ders Verme Hareketliliğine katılacak personellerimiz, hareketliliğe katılmadan önce ve katılımdan sonra yapması gerekenler için;

Davet mektubu temin eden ve Erasmus Eğitim Alma Hareketliliğine katılacak personellerimiz Hareketliliğe katılmadan önce ve katılımdan sonra yapması gerekenler için;

İki Hareketlilik içinde İş Akış Süreci için;

Hibeler

Personel hareketliliğinden faydalanan personele verilen hibe katkı niteliğinde olup verilen hibe yurt dışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir.

Mümkün olan en çok sayıda akademik/idari personelin programdan faydalanmasını sağlamak amacıyla, seçilen tüm personel için hibelendirilebilecek gün sayısı kişi başı toplamda 4 gün ile sınırlandırılmıştır. Gidilen üniversite ile mesafe km hesabı yapılarak ek olarak seyahat ücreti ödenecektir. Ek bütçe olması durumunda hibe gün sayısı değişebilmektedir.

Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik hibe miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır.

Hareketlilikten yararlanmaya hak kazanan personele toplam hibesinin gitmeden önce %80’i ile seyahat yol masrafı, döndükten sonra ise kalan %20’si kadar hibe ödemesi yapılır.

Hibe Miktarları için Tıklayınız

Seçim Sonuçlarına İtiraz

İlana başvuran personelin seçim sonuçlarına itirazı olması durumunda seçim sonuçlarının ilanından sonra en geç 7 gün içerisinde birimimize bir dilekçeyle başvurması gerekmektedir. Dilekçe elektronik mail ile de iletilebilir.

Seçimler, Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen ve Üniversitemiz Seçme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenen kararlara göre Erasmus Kurum Koordinatörlüğünce gerçekleştirilmiştir.

Bu ilan Ulusal Ajans ile sözleşmesi yapılan 2020-1-TR01-KA103-080582 ve 2019-1-TR01-KA103-062939 no'lu projeleri kapsamaktadır