Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gürler, Letonya Rezekne Teknoloji Üniversitesi’ne 11-14 Nisan 2022 tarihleri arasında Erasmus kapsamında ziyarette bulunup derslere girdi.

RTA Rektör yardımcısı Iveta Graudina ve Eğitim, Dil ve Tasarım Fakültesi Dekanı Jānis Dzerviniks ile bünyelerinde oluşturulmasını düşündükleri dil sınıfları hakkında, karşılıklı iş tecrübesi ve fırsatlar konusunda görüş alışverişlerinde bulunuldu. Geleceğe yönelik yapılabilecek ortak çalışma ve projeler konusu gündeme alındı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Sakarya ilimizin de tanıtımının yapıldığı toplantı Erasmus kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliği konusunda olumlu sonuçlar verebileceğinin sinyalini verdi. İyi dilek ve temenniler ile sonlandırılan toplantı sonrasında Dr. Gürler Mütercim Tercümanlık, Mühendislik ve Sanat ve Tasarım bölümlerindeki öğrenciler ile bir araya geldi.

Üniversitemizde hali hazırda çok farklı ülkelerden öğrencileri misafir ettiğimizi ve bu bölümlerden de öğrencilerimizi misafir edebileceğimizi sözlerine ekleyen Dr. Gürler, Erasmus kapsamında orada bulunan Türk öğrenciler ile de sıcak diyaloglar yaşadı.

Dr. Gürler’in bu ziyareti RTA üniversite ana sayfasında haberleştirildi.