Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Erasmus koordinatörlüğünün ortağı olduğu Uygulamalı Bilimler Eğitim ve Staj Konsorsiyumu (UBESK) kapsamında Uygulamalı Bilimler üzerine yerinde inceleme faaliyetleri gerçekleştirildi.

Uygulamalı bilimler eğitim modelinin tarihsel gelişimi ve ruhu ziraat, ev ekonomisi ve beslenme ile mühendislik ve bilgisayar bilimleri fakülteleri üzerinden irdelendi ve lisans, yüksek lisans programları, giriş şartları, müfredat vb. boyutlarıyla geleneksel üniversite eğitimi ile farklılıklar belirlendi. Ayrıca Türkiye’deki mevcut uygulamalar ile karşılaştırıldı.

Başta ev sahibi Osnabrück Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olmak üzere Necmettin Erbakan ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversiteleri, Konya Sanayi Odası ile Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası’na güçlü iş birliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çalışmaların ülkemizde yükseköğretiminin uygulamalı bilimler alanına ve topluma faydalı olması dileğiyle.