Proje Başvurusu Bilgilendirme Formları

Üniversitemiz personeli tarafından yapılacak Avrupa Birliği projeleri başvuruları için başvuru işlemini tamamlama sürecinde aşağıdaki;

• • "Kurumsal Kimliğimiz” görseline tıklayarak kurumumuza ait Erasmus projelerinde kullanılacak tüm bilgilere (OID, PIF, vs.) ulaşılabilmektedir.
  • • “Projede Yürütücüyüm” görseline tıklayarak yürütücülüğü yapılacak proje hakkında kısa bilgiler paylaşılabilmektedir.
  • • “Projede Ortağım” görseline tıklayarak ortaklık yapılacak proje hakkında kısa bilgiler paylaşılabilmektedir.
  • • “Belge Yükle” görseline tıklayarak Üniversitemiz Erasmus yasal temsilcisi (Rektörü) tarafından imzalanması talep edilecek olan “Ortaklık Yetki Belgesi” (Mandate), “Doğruluk Beyanı” (DoH), İkili Anlaşma (Bilateral Agreement)… gibi belgeler yüklenebilmektedir. İmzalanacak belgeler, proje başvuru bitiş tarihinden en geç 1 (bir) hafta öncesinden yüklenmeli ve Koordinatörlüğe bilgi verilmelidir. İmzalanan belge elektronik olarak gönderilmekte, talep edilmesi halinde ise belgenin aslı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü ofisinden teslim alınabilmektedir.

Avrupa Birliği KA1 ve KA2 ortaklık projelerinde başvuru sayılarında her kurum için başvuru sayısı sınırlamaları bulunmaktadır. Bu sınırlamalar Avrupa Birliği tarafından şu şekilde ifade edilmektedir;

• KA152-YOU, 153-YOU, 154-YOU projelerinde her başvuru dönemi için 5'er tane yürütücü veya ortak olma imkanı tanınmaktadır.
  • KA210 küçük çaplı ortaklık projeleri için ise her bir proje türünden (VET, ADU, SCH, YOU) bir adet yürütücülük imkanı sunulmak ile birlikte toplamda 10 adet başvuru hakkı tanınmaktadır.
  • KA220 ortaklık projeleri için ise her proje türünden (VET, ADU, SCH, YOU, HED*) yürütücü veya ortaklık farkı olmaksızın toplamda 10 adet başvuru hakkı tanınmaktadır.
  • *KA220-HED ortaklık projeleri için Avrupa Birliği tarafından sınırlama bilgisi paylaşılmamıştır, paylaşılması halinde güncellenecektir