Üniversitemiz, Erasmus Koordinatörlüğü, Erasmus+ Yurtdışı Değişim Programı Öğrenci ve Personel Hareketlilikleri ve Kağıtsız Erasmus kapsamında kurumumuzun dijitalleşme amacıyla kullanacağı online uygulamalar hakkında Erasmus Bölüm Koordinatörlerini bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi.

Dışişleri Bakanlğı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı'nın çalışmaları kapsamında, 2021-2027 dönemi Erasmus+ Programının en önemli özelliklerinden birinin "dijitalleşme" olduğu, bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) ile Başkanlıkları arasında yürütülen bir proje çerçevesinde Erasmus+ Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Başvurularının, başvuru ve seçim süreçlerinin tüm üniversiteleri kapsayacak şekilde merkezi olarak Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alınması ve oluşturulan sistemde ilan edilmesinin üniversitemiz tarafından E-Devlet üzerinden uygulanacağı bilgisi aktarıldı.

Erasmus+ Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği başvuru ve seçim süreçlerinin ortak tek bir platform üzerinden alınması, seçim süreçlerinin objektifliği şeffaflığının yanı sıra anlık veri alınmasını da sağlayacağı programlar hakkında genel bir bilgilendirme yapıldı. Ayrıca kısa süre içerisinde Kağıtsız Erasmus ve dijitalleşme kapsamında Edugain üzerinden üniversitemiz ile Avrupa Komisyonu arasında sağlanan tam kimlik doğrulama entegrasyonu, Online Learning Agreement (OLA), Erasmus App ve Erasmus Dashboard uygulamaları hakkında eğitim verilecektir. Bölüm Koordinatörlerimiz artık, öğrencilerimizin üniversitemiz uzantılı öğrenci verileriyle dijital olarak düzenlediği Erasmus öğrenim anlaşmasını, elektronik imza ile onaylayabilecek, gerekirse evrak üzerinde düzenleme yapabileceklerdir.

Toplantı sunumu ekte paylaşılmıştır.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Erasmus Koordinatörlüğü