Değerli öğrencilerimiz,

Bilindiği üzere Erasmus faaliyetleri bir sonraki duyuruya kadar durdurulmuş, Mevlana Hareketliliği 2020-2021 akademik dönemi için iptal olmuştu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Erasmus Ofisi olarak, Erasmus Öğrenim Hareketliliğine hak kazanan tüm öğrencilerimizi mağdur olmamaları için ‘aday öğrenci’ statüsünde ortak üniversitelerimize bildirmiş bulunmaktayız.

Dünya’daki her ülkeyi Covid-19 pandemisiyle etkisi altına alan bu virüse karşı ülkelerin ilgili bakanlıkları ve ajansları yurt dışı öğrenci ve personel değişim hareketliliklerini erteleyebilir, kısıtlayabilir veya belli bir süre iptal edebilirler. Bu hususta öğrencilerimiz gidecekleri ülkelerin ilgili bakanlıklarının, ajanslarının, şehirlerin hatta üniversitelerin yurt dışı değişim hareketliliklerini geçici süreliğine erteleyebileceğini veya iptal edebileceğini unutmamalıdırlar. Duyurumuzun ilk cümlesinde özellikle belirttiğimiz gibi ülkemizin yetkili kurumlarının faaliyetlere devam kararı almasına kadar ofisimiz, Erasmus öğrenim ve staj programına hak kazanan öğrencilerimizin gelecekte oluşabilecek mağduriyetleri ihtimaline karşı tüm öğrencilerimizle ilgilenecek, dosyalarını oluşturacak fakat resmi bir belge (Vize yazısı vb.) veremeyecektir.

Covid-19 pandemisi sebebiyle oluşabilecek aksaklıkları göz önünde bulundurmalı karşı ortaklarımızın sizinle irtibata geçmesini beklemelisiniz. Öğrencilerimiz kabul mektuplarını alana kadar aday öğrenci statüsünde olduğunu unutmamalıdırlar. Ortaklarımızın irtibata geçmesi durumunda dosyaların açılması için Erasmus Ofisimizi bilgilendirmeniz gerekmektedir. Ortaklarımızın ofisimizi bilgilendirmesi durumunda ise ofisimiz dosyalarının açılması için öğrencilerimizle irtibata geçecektir. Bu konuda oluşabilecek aksaklıklardan dolayı öğrenciler sürekli ofisimiz ile irtibat halinde olmalı, eposta adreslerini kontrol edilmelidirler. Öğrencilerimizle Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrenci epostaları ile irtibata geçilecektir.

Öğrencilerimize Nisan ayında verilmesi planlanan oryantasyon programı iptal olmuş Erasmus Ofisimiz bunun yerine öğrencilerimizin tüm işlemlerinin nasıl gerçekleştirecekleri hakkında bilgi veren bir işlem akış şeması ve rehber oluşturmuştur. Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliğine hak kazanan öğrencilerimiz, yerleşme sonrası yapacakları işlem basamaklarını ekteki dosyalarda bulabilirler. Rehberde anlaşılmayan yerler veya oluşabilecek sorularınız için ofisimizle iletişim kurabilirsiniz.

Duyuru Tarihi: 11.05.2020